Het boek

Het boek Windkracht 6

Windkracht 6 is een vanuit het hart geschreven verhalenbundel. De auteur? Agnes van Overveld, die in 2010 hersenvliesontsteking kreeg. Ze vertelt over de breuk in haar levenslijn, zoals zij dat noemt, en over de successen in haar zoektocht naar herstel. Dit doet ze om lotgenoten op weg te helpen, en om onzichtbaar letsel zichtbaar te maken.

Ze vertelt ook over de bijzondere vriendschap die zij kreeg met Ria, die op haar zestiende blind werd. Agnes deelt de warmte uit die vriendschap graag, omdat het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander — zo heeft zij ervaren — het beste gevoel ter wereld is.

Bovendien kreeg zij toestemming om Ria’s verhaal vast te leggen vanaf het moment dat zij blind werd in 1956; een zoektocht die net als die van Agnes gepaard ging met diepte- en zeker ook hoogtepunten, en lezers een welverdiend hart onder de riem zou kunnen steken.

Openheid, humor, zelfspot

en ‘samen sterk’

Windkracht 6

Windkracht 6 is waargebeurd en wordt met zoveel betrokkenheid verteld dat je wel móet geloven dat het leven ondanks beperkingen en handicap onbeperkt geleefd kan worden. Soms zijn de verhalen droevig, maar ze zijn bovenal doordrenkt van humor, zelfspot en ‘samen sterk’.

Hoe kan ik Windkracht 6 bestellen?